Φύλλο Νο 491 (5 Απρίλη 2023)

Binder491.pdf (12.01 MB)

Με την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών στις 21 Μάη, μπαίνουμε και επίσημα στην τελική ευθεία μιας «πυκνής» περιόδου. Ο πολιτικός θυμός και -κυρίως!- η κινηματική ανάταση που εκδηλώθηκαν μετά τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» στα Τέμπη, πατώντας και σε προηγούμενα δείγματα «αναθέρμανσης» της εργατικής αντίστασης, είναι τα πιο ευχάριστα νέα. 
 

Οι φετινές εκλογές διεξάγονται στο φως της δολοφονίας των Τεμπών, αυτού του τραγικού περιστατικού που συντάραξε συθέμελα την ελληνική κοινωνία έβγαλε στην επιφάνεια με πρωτόγνωρη δύναμη τον πόνο και την οργή εκατομμυρίων ανθρώπων, δρώντας σαν καταλύτης στις συνειδήσεις των ανθρώπων.
 

Αυτό το φύλλο της «Ε.Α.» τυπωνόταν (5/4) καθώς ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση των γαλλικών συνδικαλιστικών ηγεσιών με την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν. Μια συνάντηση που ο σύντροφος Λεόν Κρεμιέ χαρακτήριζε ως «δίχως κανένα νόημα, εκτός αν επιφυλάσσει θετικές ή αρνητικές εκπλήξεις». Η συνάντηση αυτή γινόταν την παραμονή της -από καιρό ανακοινωμένης- 11ης «Μέρας Δράσης» της διασυνδικαλιστικής επιτροπής στις 6 Απρίλη.