Επισήμως «δεκτοί» από τον πρόεδρο του σωματείου: Οι Χρυσαυγίτες στη Χαλυβουργία!

Φωτογραφία

Σοκ προκάλεσε στον κόσμο του κινήματος και της Αριστεράς η επίσκεψη «συμπαράστασης» της Χρυσής Αυγής στη Χαλυβουργία την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Όχι τόσο για το γεγονός πως οι πιο φανατικοί εχθροί του οργανωμένου εργατικού κινήματος –οι νεοναζί– προσποιήθηκαν πως νοιάζονται για τους απεργούς και για τον «Έλληνα εργάτη» (κάνοντας πως δεν βλέπουν τους μετανάστες απεργούς χαλυβουργούς και εκθέτοντας τους τοπικούς νεοναζί του Βόλου που είχαν βγάλει ανακοίνωση κατά της απεργίας). Αλλά για την πρωτοφανή έλλειψη αντιφασιστικών αντανακλαστικών από τον πρόεδρο του Σωματείου της Χαλυβουργίας, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, ο οποίος ήταν παρών και αντί να πετάξει έξω τους φασίστες με τις κλοτσιές, δέχτηκε κούτες με γάλατα και σοκοφρέτες από τους αρχιναζί Παναγιώταρο και Κασιδιάρη και τους έδωσε και το λόγο από το μικρόφωνο!

Από το σάλο που ξεσηκώθηκε, μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το βιντεάκι της Χρυσής Αυγής και καθώς πολλοί απεργοί χαλυβουργοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην ηγεσία του σωματείου τους, βγήκε ανακοίνωση του σωματείου που καταγγέλλει την προβοκάτσια της Χρυσής Αυγής.

Όμως η ανακοίνωση στρέφεται και κατά άλλων συμπαραστατών, τονίζοντας πως «οι Χαλυβουργοί δεν είναι για τα δόντια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων δήθεν επαναστατών. Οι Χαλυβουργοί είναι κομμάτι του οργανωμένου ταξικού κινήματος, που ήταν και παραμένει ο βασικός υποστηρικτής του αγώνα τους. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί κατηγορούν το ΠΑΜΕ…».

Ξέραμε πως η ηγεσία του ΚΚΕ χρησιμοποιεί πολλές φορές σταλινικές μεθόδους για να μη «μολυνθούν» από αλλότριες δυνάμεις οι εργάτες με τους οποίους έχει σχέση. Αλλά ότι θα αναβάθμιζε τους Χρυσαυγίτες σε «επαναστάτες» και θα τους τσουβάλιαζε με όποιον ασκεί πολιτική κριτική στο ΠΑΜΕ δεν το είχαμε φανταστεί. Και μάλιστα μετά από την πολιτική «πατάτα» ολκής να καλοδέχονται τα στελέχη τους τους Χρυσαυγίτες στη Χαλυβουργία, χωρίς να τρέχει κάστανο.

Αν επρόκειτο μόνο για την αίγλη του ΚΚΕ, μικρό θα ήταν το κακό. Δυστυχώς όμως παίρνουν στο λαιμό τους και απεργούς που αποτελούν μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς για κάθε εργατικό αγώνα αυτής της περιόδου. Κρίμα…

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία