Μαθητές-τριες Ενάντια στο Σύστημα

Η ομάδα Κοζάνης των Μαθητών-τριών Ενάντια στο Σύστημα κατεβήκαμε στην απεργιακή διαδήλωση στις 19 Μάρτη, που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της πόλης, για να παλέψουμε στο πλευρό των εργαζομένων. Θελήσαμε κι εμείς, με πικέτες και συνθήματα στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με συντρόφους της ΔΕΑ, να δώσουμε το παρών σ’αυτό τον αγώνα ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Αυτά τα μέτρα δεν αφορούν μόνο τους γονείς και τους καθηγητές μας, αλλά και άμεσα εμάς τους μαθητές, μια κι εμείς είμαστε οι μελλοντικοί εργαζόμενοι του τόπου.


Η συμμετοχή του κόσμου στην πορεία ήταν πολύ μεγάλη και μπορούσε κανείς να διακρίνει, πέρα από τους εργάτες, φοιτητές και μαθητές που θέλησαν να πάρουν μέρος στον ίδιο αγώνα. Έτσι, το κύριο μήνυμα της πορείας αυτής ήταν ότι μόνο με ενότητα και πάλη θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης.


Παράλληλα με τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση, μοιράσαμε προκηρύξεις για την αντιρατσιστική συναυλία που οργανώσαμε μαζί με τα 15μελή συμβούλια, την ΕΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο στις 21 Μάρτη, με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού. Στη συναυλία πήραν μέρος μαθητικά συγκροτήματα και η επιτυχία ήταν μεγάλη, καθώς είχαμε πολύ κόσμο και ταυτόχρονα μας δόθηκε η ευκαιρία να περάσουμε πολλά αντιρατσιστικά μηνύματα, όπως ότι δε θα δείξουμε καμία ανοχή στις φασιστικές επιθέσεις και στη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης. Τα σχόλια που δεχτήκαμε από συμμαθητές μας ήταν πολύ θετικά, κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας ενθαρρύνει για τη συνέχεια, μια και ήταν η πρώτη φορά που έγινε τέτοια εκδήλωση στην πόλη μας.


Στέλιος Πράσσος, μαθητής 4ου ΓΕΛ Κοζάνης

Λέξεις Κλειδιά