Να μην κλείσει το ΓΝ Πατησίων

Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων των γύρω περιοχών, δημοτικών παρατάξεων και όλων των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 26ης Μαρτίου συγκέντρωση και κοινή πορεία για τη διάσωση του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, μετά από κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Μετά τους χαιρετισμούς εκπροσώπων σωματείων του χώρου της υγείας, κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς, δημοτικών παρατάξεων (ήταν αναμενόμενη η απουσία εκπροσώπου του Καμίνη) και συλλογικοτήτων κατοίκων της περιοχής, ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Χαλκίδας-Αγ. Λαύρας-Πατησίων, που κατέληξε στη Ν. Φιλαδέλφεια.
«Ούτε στα Πατήσια, ούτε πουθενά, τα νοσοκομεία θα μείνουν ανοιχτά», «Ο μόνος τρόπος για να χουμε υγεία, είναι να ανατρέψουμε αυτή τη συμμορία», «Δεν δίνουμε δεκάρα για τους δανειστές, θέλουμε γιατρούς και νοσηλευτές», ήταν τα κυριότερα συνθήματα που ακούστηκαν.

Στο χαιρετισμό της, η βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη, η οποία κατέθεσε και επίκαιρη ερώτηση για τη δραματική υποβάθμιση του ΓΝ Πατησίων προς τον Υπουργό Υγείας, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όλοι μαζί ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, ούτε στην περιοχή των Πατησίων, ούτε πουθενά αλλού. Με πρόσχημα τις δήθεν σπατάλες, σπατάλες που έκαναν οι δικές τους κυβερνήσεις για να ευνοούν τους επιχειρηματίες της υγείας, η τρόικα εσωτερικού επιχειρεί να κατεδαφίσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Στην περίπτωση του ΓΝ Πατησίων, θέλουν το νοσοκομείο να έχει την τύχη του 7ου Θεραπευτηρίου, όπου έδιναν υποσχέσεις πως δεν κινδυνεύει και σήμερα όλα τα τμήματά του έχουν μεταφερθεί στο “Αγία Όλγα”.

Οι εισφορές των εργαζομένων και οι φόροι τους είναι για να μπορούν να έχουν αξιοπρεπή περίθαλψη. Σε αυτούς ανήκουν τα νοσοκομεία. Στον κόσμο που δουλεύει και στηρίζει τις δημόσιες δομές υγείας. Ο αγώνας, για να μην κλείσει το ΓΝ Πατησίων, μπορεί να είναι νικηφόρος και να ανοίξει το δρόμο της διάσωσης των δημόσιων νοσοκομείων και της αποτελεσματικής υπεράσπισης του κοινωνικού αγαθού της Υγείας από τη λαίλαπα των πολιτικών της λιτότητας».

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία