Νέο μεγάλο πλιάτσικο της κυβέρνησης: Η αρπαγή του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ)

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με εντεινόμενο ρυθμό τη μεταφορά πλούτου από την εργαζόμενη κοινωνία στο μεγάλο κεφάλαιο.
 

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Αυτήν τη φορά επιχειρεί να κλέψει, στην κυριολεξία, την περιουσία των εργαζόμενων ανθρώπων, κινητή και ακίνητη, που έχει σωρευτεί στο ΜΤΠΥ, η οποία έχει αποκτηθεί σε βάθος χρόνου από τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων (εκπαιδευτικών, πυροσβεστών, αστυνομικών, υγειονομικών κ.λ.π.) και κληροδοτήματα (διαθήκες).  
Η Ακίνητη περιουσία του ΜΤΠΥ, που μετά από 155 χρόνια Συνετών Διοικήσεων έφτασε να αριθμεί 40.000 τ.μ., με ετήσια έσοδα από ενοίκια 5,2 εκ. ευρώ και η Κινητή περιουσία που ανέρχεται στα 440.000.000€, θα «αξιοποιηθεί κατάλληλα» από τον κ. Χατζηδάκη και την πολιτική ηγεσία μέσω Ανωνύμων Εταιριών και των GoldenBoys αυτών.
Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Ταξικής Κίνησης,ΜΑΧΗ: «Η κυβέρνηση, με το πολυνομοσχέδιο Χατζηδάκη για τον ‘εξορθολογισμό’ ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, που κατέθεσε στη Βουλή, συνεχίζει το έργο του ξεπουλήματος της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και της πλήρους ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή τη φορά  ετοιμάζεται για το «μεγάλο πλιάτσικο» στο ΜΤΠΥ. Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου αποτελούν συνέχεια της καθιέρωσης του κεφαλοποιητικού συστήματος ασφάλισης, της μεταφοράς των εισφορών των νέων εργαζομένων στο χρηματιστήριο και της περιουσίας των ταμείων στους ιδιώτες επενδυτές, τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες». Το Εκτελεστικό Όργανο θα είναι ο διορισμένος Διοικητής,  κατά τα πρότυπα του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ. Η κινητή και ακίνητη περιουσία παραχωρούνται σε ΑΕ οι οποίες δεν έχουν καμία υποχρέωση να λογοδοτούν, να παρέχουν εξηγήσεις ή στοιχεία σε οποιονδήποτε μέτοχο ή μερισματούχο, στο Δ.Σ. του ΜΤΠΥ, ούτε καν σε αυτόν τον ίδιο τον Διοικητή. Το νομοσχέδιο αυτό οδηγεί στη Φτωχοποίηση των μερισματούχων του ΜΤΠΥ, των Δημοσίων Υπαλλήλων και Συνταξιούχων δηλαδή, καθιστώντας επισφαλή την καταβολή του μερίσματος που λαμβάνουν αδιάλειπτα εδώ και 155 χρόνια. 
Κινητοποιήσεις έχουν γίνει, τόσο από τους υπαλλήλους του ΜΤΠΥ, όσο κι από την ΑΔΕΔΥ.
Ωστόσο, είναι απόλυτη ανάγκη να συνεχιστούν, προκειμένου να εμποδίσουμε το μεγάλο πλιάτσικο των ταμείων μας και να αποσυρθεί ακόμα ένα ακραίο νομοσχέδιο του διαβόητου Χατζηδάκη! 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία