Δρομοκαΐτειο: Συντονισμένος αγώνας ενάντια στις απολύσεις

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και μαχητικότητα οι κινητοποιήσεις στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο, για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών-στών, που έχασαν τη δουλειά τους, από τα εργολαβικά ιδιωτικά συνεργεία, τα οποία έχουν αναλάβει την καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Την Κυριακή 20 Ιουλίου και τη Δευτέρα 21 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις στο νοσοκομείο και μία που ξεκίνησε από το νοσοκομείο και ακολούθησε πορεία μέσα στην πόλη του Χαϊδαρίου, όπου και εδρεύει το Δρομοκαΐτειο. Σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις φάνηκε να υπάρχει μια συντονισμένη κίνηση από σωματεία, συντονιστικά κατοίκων, δημοτικές κινήσεις και άλλες οργανώσεις των περιοχών Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα και Χαϊδάρι, καθώς και από συμπαραστάτες. Το σωματείο των μόνιμων εργαζόμενων του νοσοκομείου συμμετέχει ως τώρα σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιήσει στην πραγματικότητα οι απολυμένες καθαρίστριες-στές, ενώ ζητάει να συμμετέχουν στον αγώνα, με αποφάσεις στήριξης, τα δημοτικά συμβούλια των δήμων.
Οι τριάντα καθαρίστριες-ές, που έχουν μείνει χωρίς δουλειά, είναι αυτοί που τόλμησαν να γνωστοποιήσουν τις μεσαιωνικές μεθόδους που ακολουθούσε η εργοδότρια εταιρεία JCB. Είναι αυτοί που οργανώθηκαν στο σωματείο και που τόλμησαν να κυνηγήσουν δικαστικά την εταιρεία. Γι’ αυτό το λόγο ο νέος εργολάβος της καθαριότητας, η εταιρεία «Facility Experts  IKE», δεν τους επαναπροσλαμβάνει, επικαλούμενη ψεύτικες αιτιολογίες, όπως το ότι οι εργαζόμενοι σε αυτή είναι ταυτόχρονα και μέτοχοι της εταιρείας ή πρέπει να επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, να είναι ενοικιαζόμενοι κ.ά. Η μνημονιακή επιταγή της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εργασίας (εταιρείες με κεφάλαιο 1 ευρώ) το μόνο που πετυχαίνει είναι ότι δημιουργεί νέους ανέργους. 
Οι 30 αυτοί εργαζόμενοι έχουν προϋπηρεσία 10 ετών και είναι απαραίτητοι στο νοσοκομείο. Μόνη λύση, για να γυρίσουν, είναι η μονιμοποίησή τους και η εκδίωξη των δουλεμπόρων εργολάβων από τα νοσοκομεία.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία